O Firmie
Antonius Caviar to wyjątkowa polska marka, efekt kilkudziesięciu lat doświadczeń oraz potrzeby innowacji. Firma to nie tylko potentat w hodowli jesiotra i jeden z wiodących producentów kawioru (największy w Europie i drugi na świecie) – to przede wszystkim rodzina, którą tworzą nie tylko założyciele i kolejne pokolenia rozwijające firmę, ale także współpracownicy każdego szczebla. Z szacunkiem korzystamy z darów, którymi obdarza nas natura. Wrośnięci w otaczającą nas przyrodę, pielęgnujemy rzemieślnicze rytuały przekazywane z pokolenia na pokolenie. Należymy do niewielu firm na świecie, które pozyskują ikrę tylko i wyłącznie z ryb z własnych hodowli. Dzięki temu już od samego początku mamy wpływ na jakość i niezmienność naszego produktu.
Antonius Caviar jest kawiorem najwyższej jakości, a zatem jest niepasteryzowany, pozyskiwany w tradycyjny sposób oraz przygotowywany przy użyciu metody „Malossol”. Co najważniejsze jest prawdziwym kawiorem, a zatem soloną ikrą ryb jesiotrokształtnych! Struktura ziarenek będzie maślana i delikatna, a bogactwo witamin w pełni zachowane.
W ofercie Antonius Caviar można znaleźć trzy odmiany kawioru (tj. z trzech gatunków jesiotra).
Oscietra to kawior z jesiotrów gatunku Acipenser gueldenstaedtii. Duże ziarna (o średnicy od 2,7 do 3,5 mm) mają delikatnie orzechowy, intrygujący, nasycony smak. Przyjmują odcienie szarości, brązu, oliwki, a nawet złota.
Z kolei Siberian otrzymywany jest z jesiotra gatunku Acipenser baerii. Jego perły o średnicy od 2,4 do 3,2 mm charakteryzują się intensywnym aromatem i występują w odcieniach od czerni do jasnego brązu.
Albino pozyskiwany jest z bestera – hybrydy bieługi (Huso huso) i sterleta (Acipenser ruthenus) w wyjątkowej formie albinosa. Z drobnymi ziarnami o rozmiarze do 2,7 mm, kawior tego typu jest niezwykle rzadki. Intryguje maślano-żółtym kolorem ikry i wyjątkowo kremową konsystencją. Jest to unikatowy produkt dla każdego znawcy kawioru. Dostępny wyłącznie sezonowo i w ograniczonych ilościach.
Wyjątkowa dbałość o każdy detal i dążenie do perfekcji gwarantuje nieprzerwanie najwyższą jakość Antonius Caviar, który zyskał uznanie wśród koneserów na całym świecie, a jego smak doceniają zarówno renomowani szefowie kuchni, jak i prywatni smakosze.
Osoba do kontaktu:
Mateusz Kapanowski
tel. +48 512 457 163
e-mail: mkapanowski@antoniuscaviar.com