O Firmie
AGII Sp. z o.o. jest jednym z najszybciej rozwijających się przedsiębiorstw w sektorze zakładów przetwórstwa tłuszczowego w Polsce.
Wysokiej jakości produkty i wiara w tradycje to cechy, które wyróżniają ją na tle konkurencji i sprawiają, że od 1996 roku do dnia dzisiejszego zachwyca kolejnych konsumentów swoimi wyrobami.
Firma posiada w swojej ofercie smalec wieprzowy, łoj wołowy, tłuszcze drobiowe: gęsi, kaczy, tłuszcz z kurczaka w różnych formach pakowania, dostępnych dla sektorów: retail, Horeca, producentów wędlin i przetworów. Na przestrzeni lat firma nawiązała kontakty partnerskie z wieloma ubojniami
i zakładami przetwórstwa mięsnego zarówno z terenu Polski, jak i Unii Europejskiej. Obecnie, dzięki posiadaniu szerokiego grona Dostawców, firma może selekcjonować dostarczane tłuszcze i używać
w procesie produkcyjnym tylko tych o najwłaściwszych parametrach.
Atutem firmy jest posiadanie własnego laboratorium jest cennym narzędziem pozwalającym zapewnić najwyższą jakość wszystkich produktów.
Wyposażenie laboratorium pozwala określać parametry dostarczanych do produkcji surowców
i w szybki sposób je selekcjonować. Do produkcji używane są więc tylko te tłuszcze, które spełniają wszystkie parametry fizyko-chemiczne. Dostarczając więc tłuszcz do Klienta firma ma pewność, że Odbiorca otrzyma produkt o parametrach zgodnych ze specyfikacją. Przez lata istnienia na rynku firma zdobyła zaufanie i pozyskała wiernych klientów nie tylko wśród krajowych, ale i zagranicznych Odbiorców. Współpracujemy m.in. z Odbiorcami z Litwy, Estonii, Łotwy, Szwecji, Słowacji, Czech, Węgier, Austrii, Niemiec, Danii, Holandii, Francji, Włoch, Wielkiej Brytanii, Bułgarii, Rumunii. Ponadto posiadamy uprawnienia do handlu z Hong Kongiem i Tajwanem.
Osoba do kontaktu:
Monika Kaczmarek
tel. +48 65 573 64 78 wew. 152
tel. +48 601 333 220