W dniach 27-30 lipca br. w Seulu odbyła się 14 edycja międzynarodowych targów Seoul Food and Hotel, największych międzynarodowych targów żywności i napojów w Korei Południowej. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, w ramach realizacji działań promujących polskie produkty rolno-spożywcze na rynkach zagranicznych, zgodnie ze strategią określoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, kolejny raz zorganizował na tych targach polskie stoisko narodowe pod hasłem „Poland tastes good”.
W pierwszym dniu targów stoisko narodowe zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa odwiedził Pan Piotr Ostaszewski – Ambasador RP w Korei Południowej.
Podczas tegorocznej edycji targów polski pawilon promujący polski sektor spożywczy funkcjonował jako stoisko informacyjne o powierzchni 60 m2 w formule targów hybrydowych. Z uwagi na pandemię, przedstawiciele Zagranicznego Biura Handlowego w Seulu na czele z p. Anną Łagodzińską – kierownikiem placówki, udzielili wsparcia KOWR w obsłudze polskiego stoiska podczas tegorocznej edycji targów SFH.
Na stoisku KOWR obecnych było 8 polskich firm, które zaprezentowały takie produkty jak: organiczne soki 100% NFC, napoje energetyczne, ryby i ich przetwory, sery, słodycze, w tym proteinowe i bez dodatku cukru oraz ekologiczne, wegańskie i bezglutenowe przekąski zbożowe. Oferta produktowa polskich firm prezentowana była na stoisku w postaci próbek produktów i materiałów promocyjnych dostarczonych z Polski w ramach spedycji zorganizowanej przez KOWR. Podczas trwania targów za pośrednictwem dedykowanej platformy zapewnionej przez organizatora, odbyły się liczne rozmowy on-line, które posłużą jako narzędzie w nawiązaniu nowych kontaktów handlowych.