O Firmie
Celiko to doświadczony polski producent artykułów spożywczych, w szczególności żywności funkcjonalnej i dietetycznej. Firma powstała w 1982 roku i od początku specjalizuje się i doskonali w produkcji żywności, w szczególności suchych koncentratów spożywczych. Rozpoczęliśmy swoją działalność od trudnej produkcji, wymagającej ścisłego reżimu produkcyjnego, tj. żywności dietetycznej dla diet eliminacyjnych, w tym w szczególności w celiakii.
W ofercie firmy Celiko znajdują się m.in.:
• batony i przekąski liofilizowane: liofilizowane batony owocowe o różnych smakach (m.in. truskawkowy, malinowy, wiśniowy), owoce liofilizowane (100% owoców), liofilizowane przekąski owsiane z owocami (w formie kostek)
• naturalne składniki do żywności (natural food ingredients): liofilizowane owoce i warzywa o różnych kształtach, suszone rozpyłowo proszki owocowe i warzywne, granulaty (suszone rozpyłowo proszki owocowe i warzywne w formie praktycznych granul)
• dodatki do wypieków, desery w proszku (m.in. budynie, kisiele, galaretki), mieszanki do wypieku ciast (w proszku).
• napoje instant: granulowane napoje herbaciane, kakao instant, kakao naturalne (w proszku, czekolada do picia), cappuccino.
Wszystkie produkty oferowane przez Celiko są bezglutenowe. Jedną z naszych kluczowych marek jest FRUPP – batony i przekąski z liofilizowanych owoców. To pyszne i wartościowe przekąski, które są świetną alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy. Ich produkcja odbywa się metodą liofilizacji – uważaną za najbardziej konserwujący proces suszenia. Dzięki niej owoce używane do produkcji batonów i przekąsek FRUPP w dużej mierze zachowują nie tylko intensywny aromat i smak, ale przede wszystkim wartości odżywcze. Obecnie w linii FRUPP znajduje się kilka produktów w 4 kategoriach:
• Liofilizowane chrupiące batony owocowe
• Liofilizowane chrupiące batony owocowe – FRUPP Kids
• Liofilizowane owoce (100% owoców)
• Liofilizowane przekąski owsiane FRUPP Day – w formie kostek
FRUPP to pyszna i pożywna przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika i przeciwutleniaczy. Można ją spożywać jako dodatek do musli, jogurtu lub deseru, a także zrobić z niej pyszny owocowy koktajl. Rozpuszczona w wodzie i zamrożona smakuje jak lodowy sorbet.
Produkty FRUPP nie zawierają glutenu, soli, tłuszczu, konserwantów ani barwników.
Osoba do kontaktu:
Piotr Duszyński
tel. +48 533 520 510
e-mail: p.duszynski@celiko.com.pl